בלוגים של חברי הקהילה
Archives for April 2020 « Recent Articles
המציאות הנוכחית מזמנת הזדמנות טרנספורמטיבית למערכת החינוך. שידוד המערכת המתרחש כעת יכול להיות מחובר לשידוד מערכות מתבקש שרבים בתוך ומחוץ למערכת מייחלים לו. לכל אחד מאיתנו יש STAKE במערכת הן כהורה וכסב לתלמיד, הן כמורה או מנהל או בעל תפקיד אחר בתוך המערכת, והן כ'לקוח' של המערכת או ספק שלה.
חשבתי שיהיה זה תרגיל מחשבתי מעניין, ואולי גם בעל תועלת, אם אשים את עצמי, ואזמין גם אחרים לשים את עצמם במקום שר החינוך הבא ולכתוב את המניפסט שלי למערכת החינוך. הערות והצעות אחרות בהחלט יבורכו.
המניפסט שלי:
מטרות מערכת החינוך
למערכת החינוך יש שלוש מטרות-על משלימות – ללא סדר עדיפויות ביניהן:
- לפתח ולממש את הפוטנציאל של כל אחד מהתלמידים
- להכין את התלמידים לעולם התעסוקה שיפתח לפניהם כשיסיימו אותה
- ליצור מעורבות ואחריות כלפי החברה הישראלית בכללה
מערכת החינוך
מבנה משרד החינוך יעוצב כדי לתמוך בהשגת המטרות הללו כגוף מחולל, תומך, מבקר ומאפשר (ראה להלן). יחד עם זה ,מבנה המערכת כולה ישונה באופן שיבטא את המטרות והתפקידים של הגורמים השונים במערכת (ראה להלן):
גופי ביצוע:
בית הספר \…
מקומו של הייעוץ הארגוני בעת משבר בכלל ומשבר הקורונה בפרט
מקצוע הייעוץ הארגוני, בדומה למקצועות רבים אחרים ואולי אף יותר, יושפע מאוד עם החזרה ההדרגתית של עובדים למקומות עבודתם הקודמים והחדשים. השינויים הצפויים יתחוללו הן בתפיסות התפקיד, בתכני המקצוע והן בשיטות העבודה. כפי שהקורונה היא מגפה שהשפעותיה מורכבות ומשליכות על תחומים רבים, כך השלכות המשבר בארגונים השונים יהיו רב מערכתיים ויחייבו מאמץ רב תחומי ובין דיסציפלינארי, פרופיל עבודה שונה ולמידה גם מאחרים תוך תנועה. חשוב שנבין מה אכן קרה וקורה , מה הולך להתרחש, ומה יש למנוע מלהתרחש.
יועצים ארגוניים התנסו לאורך השנים לייעוץ במשברים מסוגים שונים אך לרוב בהיקף ובעוצמה נמוכה יותר מהמשבר הפתאומי והדרמטי הנוכחי הפוגע בכל אחד ומאיים על הישרדות ארגונים רבים.
מה יועצים יכולים ללמוד מניהול הממשלה את משבר הקורונה?
מניהול משבר הקורונה בישראל ובמקומות אחרים בעולם עד עתה ניתן להשליך על עבודת יועצים ארגוניים בתוך ארגונים, בהיבטים הבאים:
- החשיבות בעת משבר למינוי פרוייקטור המקדיש את כל זמנו לתכלל עשרות גורמים מקצועיים וניהוליים בכירים בעלי אינטרסים מקצועיים, פוליטיים ואישיים שונים ולעיתים מנוגדים. מנהל פרויקט שאינו בהכרח ראש הארגון, אך נהנה מיוקרה, כוח וסמכות.
- חובה שרק גורם אחד בארגון יעביר מידע ברור, אמין ובשקיפות מרבית למנוע את תופעת "רב…

הופעת נגיף הקורונה והמשבר הגלובלי שיצרה, הציבו בפני מדינות וארגונים אתגר מורכב של התמודדות בתנאי אי וודאות רבים, מורכבות ותחושת חוסר שליטה, הקשורים גם לחוסר הידיעה על התנהגות הנגיף ואופן הטיפול הרפואי בו.
משבר הזה יצר אצלנו בארץ אתגר נוסף מעצם העובדה שמדובר במשבר בעל אופי אזרחי ולא משבר שהוא בעל אופי בטחוני או נגזרת שלו.
משבר הנוכחי אותו אנו חווים סביב הקורונה, והעצירה שהוא זימן לנו, יצרו בעיני הזדמנות לבחון את הנחות היסוד והתפיסות של הפיתוח הארגוני בכלל ושל עולם התוכן של מנהיגות בפרט, כולל הכלים והפרקטיקות בהם אנו משתמשים לפיתוחה בדגש על יכולות ניהול משבר. השאלה המרכזית בעיני איפה נהיה מקצועית ב"יום שאחרי" והאם נדרש מאתנו שינוי .
מנהיגות בימי קורונה - הזדמנות להסתכלות אחרת
ד"ר רפי לבהופעת נגיף הקורונה והמשבר הגלובלי שיצרה, הציבו בפני מדינות וארגונים אתגר מורכב של התמודדות בתנאי אי וודאות רבים, מורכבות ותחושת חוסר שליטה, הקשורים גם לחוסר הידיעה על התנהגות הנגיף ואופן הטיפול הרפואי בו.
משבר הזה יצר אצלנו בארץ אתגר נוסף מעצם העובדה שמדובר במשבר בעל אופי אזרחי ולא משבר שהוא בעל אופי בטחוני או נגזרת שלו.
משבר הנוכחי אותו אנו חווים סביב הקורונה, והעצירה שהוא זימן לנו, יצרו בעיני הזדמנות לבחון את הנחות היסוד…
ערב פסח- זמן לקושיות. מעניין שגם בסיפור יציאת מצרים - תקופת כאוס בחיי האומה מישהו רצה להוסיף שאלות...
אכן, במציאות כאוטית ומורכבת אנחנו מחפשים בהירות והבנה, באופן שיסדירו לנו את המחשבה ואת העשייה. שטף המידע הזורם אלינו והדרישה להחליט בקצב מוגבר עשויה להכניס לשיתוק או לפזיזות. שיתוק עשוי להתרחש כאשר מאבדים את ההבנה על הקשר בין סיבה לתוצאה (מה גורם למה) ולכן את היכולת להחליט מה לעשות כדי לשנות מציאות מסוימת. פזיזות עשויה לקרות כאשר מניחים ידיעה מושלמת או מספקת במקום שאיננה. בשני קצות הרף הזה לא כדאי להימצא. אחת הדרכים לא להיגרר לאחד הקצוות הינה לשאול את השאלות הנכונות.
Sense making in Chaos: שימוש בשאלות בזמן משבר
מאת: דר יובל דרור
פתיחה תאורטית קצרה
במציאות כאוטית ומורכבת אנחנו מחפשים בהירות והבנה, באופן שיסדירו לנו את המחשבה ואת העשייה. שטף המידע הזורם אלינו והדרישה להחליט בקצב מוגבר עשויה להכניס לשיתוק או לפזיזות. שיתוק עשוי להתרחש כאשר מאבדים את ההבנה על הקשר בין סיבה לתוצאה (מה גורם למה) ולכן את היכולת להחליט מה לעשות כדי לשנות מציאות מסוימת. פזיזות עשויה לקרות כאשר מניחים ידיעה מושלמת או מספקת במקום שאיננה. בשני קצות הרף הזה לא כדאי להימצא. אחת…
בחודשיים האחרונים ארגונים עסוקים במתן מענה למצב החירום שנוצר בעקבות מגפת הקורונה ובשימור החוסן הארגוני והחוסן האישי של העובדים. כעת, עם התארכות המשבר והמעבר ל"שיגרת חירום" (כולל תיכנון החזרה לשיגרה), נדרש להתאים את הפעולות שבוצעו לשימור החוסן למצב החדש. מאמר זה יתייחס לדוגמאות מפעולות לשימור החוסן שבוצעו בארגונים עד כה, בדגש על המלצות להרחבת פעולות בונות חוסן בתקופה זו של "שיגרת חירום".
בחודשיים האחרונים ארגונים עסוקים במתן מענה למצב החירום שנוצר בעקבות מגפת הקורונה, וכן בשימור החוסן הארגוני והחוסן האישי של העובדים. בתגובה למשבר, ארגונים ביצעו פעולות שונות להתאים עצמם למצב (מבחינת כוח אדם, שמירת בריאות, שינוי בתהליכי עבודה, קביעת מדיניות למול לקוחות וספקים, וכו'). נכון לאמצע אפריל, כבר ברור שמצב החירום עתיד להמשך בשבועות הקרובים לפחות (ברמה זו או אחרת). הניסיון הייעוצי בליווי ארגונים במשבר, ומחקרים שנעשו בתחום, מלמדים שחוסן אישי וארגוני הנם יכולות משתנות הניתנות לפיתוח[i…

מאמר מאת ד"ר יעל בודואן וד"ר ריטה אלוני בנושא שאלות למנהיגות בזמן משבר
הווטסאפ מהבהב "את זמינה לשיחה?", במקביל, הווטסאפ מהבהב "הנחיות חדשות צריך להתארגן" בהמשך, והפעם בקבוצה "זמינים לשיחת ועידה? המספר של החדר הוירטואלי ששוחחנו בו לפני שלש שעות פעיל, תתחברו", מעלים גוגל דוקס, בעבודת צוות מאומצת לתוך הלילה כותבים מסמך למנכ"ל תהליך הוצאת עובדים לחל"ת, ברקע הילדים בוכים, הכלב נובח, חייבת להתרכז, 2:00 לפנות בוקר, SEND, המסמך סופסוף נשלח לאישור....
העולם במגה שיבוש. המציאות משתנה בקצב מהיר מאי פעם, מצב של שיבוש מתמיד. השיבושים אליהם התרגלנו בשנים האחרונות היו יותר…
About this channel
- 44,789 views
- 101 articles
- 720 followers
Recent Contributors
Archives
- December 2018 1
- January 2019 4
- March 2019 4
- July 2019 1
- October 2019 1
- December 2019 1
- January 2020 1
- February 2020 3
- March 2020 6
- April 2020 6
- May 2020 4
- June 2020 5
- July 2020 4
- August 2020 3
- September 2020 4
- October 2020 4
- November 2020 2
- December 2020 6
- January 2021 3
- February 2021 3
- March 2021 2
- April 2021 3
- May 2021 2
- June 2021 1
- July 2021 2
- August 2021 2
- September 2021 2
- October 2021 1
- November 2021 1
- December 2021 1
- January 2022 1
- March 2022 1
- June 2022 1
- July 2022 1
- August 2022 1
- September 2022 1
- October 2022 5
- December 2022 4
- January 2023 2
- March 2023 1
Page Options