בלוגים של חברי הקהילה

Archives for December 2020 « Recent Articles

Photo of יעקב ויטנברג Jacob WittenbergOffline

אנו בעידן של תהליכים ״מטומטמים״ ביורוקרטיה הרסנית, אי ודאות (ימי קורונה העליזים), מורכבות ודינמיות על גבול הכאוס. אלה מחייבים ״להחזיר עטרה ליושנה״ את צוותי השיפור לקדמת תהליכי השנוי בארגון. צוותי שיפור מספקים מתודולוגיה סדורה וכלים לקבלת תמונת מצב ארגונית ברורה והחלטות מהירות ובעיקר לצמצום ״מפעל הזבל״ הארגוני ואחוזי הצלחה גבוהים של 65%.


Photo of יעקב ויטנברג Jacob WittenbergOffline

רבות נכתב על נושא המצוינות בחינוך כשהיעד העיקרי הוא כיצד להפוך את איי המצוינות במערכת, ליבשות. כלומר, כיצד משנים את המצב שבו 25% מבתי הספר טובים ומעלה, 50% בינוניים ומטה ו-25% חלשים עד גרועים. האם ההתפלגות הנורמלית הזו היא כורח המציאות ואינה ניתנת לשינוי?


Photo of יעקב ויטנברג Jacob WittenbergOffline

מדדים הם בני הזוג האידיאליים של ״תוצאות״ בהן עסקתי במאמרי הקודם. מדד הוא ״מד חום״ המוחדר לארגון כדי להבינו ובעיקר לשיפור ביצועיו, שכן ״מה שאי אפשר למדוד, גם אי אפשר לשפר״. קיימים ארגונים שמודדים ״כל דבר שזז״ וכאלה שיש להם את כל התירוצים למה לא כדאי למדוד. למדידה במיוחד במגזר הציבורי כוח רב ויתרונות המוסברים במאמר.
לצורך מדידה מטיבה, נדרשת מערכת המכוונת למה למדוד ומה לעשות עם תוצאות המדידה, זאת לצד תהליך שיכוון כיצד להשתמש בנתוני המדידה לשיפור הביצועים. ״החלום הרטוב״ של כל ארגון לפתח לוח מכוונים המאפשר קבלת תמונת מצב עדכנית בזמן אמת של מצב מדדי הביצוע המרכזיים שלו (KPI) כבסיס להחלטותיו. המאמר יציג גם דוגמאות למורכבות ולהפכפכות של מערך המדדים הארגוני.


Photo of יוליה סרוסי Julia  SeroussiOffline

המציאות המשברית בה מצויים מרבית הארגונים הפועלים בשדה החברתי בישראל מזמינה חשיבה רעננה על צורות ההתארגנות במגזר השלישי.
כדי לסייע בהתמודדות עם האתגר, פ.א.י - פיתוח ארגוני ישראל, מתן משקיעים בקהילה וחברת הייעוץ תארא חברנו לשיתוף פעולה בליווי תהליכים אלו.
יש לכם קשר עם עמותות? שתפו אותן בקול הקורא לעמותות לפתוח דלת אל מעבר למשבר...


Photo of יעקב ויטנברג Jacob WittenbergOffline

הגישה התוצאתית לא משנה רק את חשיבתם ודרך עבודתם של מנהלים ועובדים אלא גם את עבודתם של יועצים ארגוניים. יועצים ארגוניים מוערכים על תרומת עבודתם לתוצאות ולא רק ביחס לשיפור תהליכים ארגוניים, ניהוליים או אישיים. התוצאה היא שצריכה להנחות אותנו ולא דרכי הביצוע, קרי מה צריך לעשות ולא איך צריך לעשות. חשוב להתרחק מהמודל בו אני מאמין כפתרון קסם לכל חולי, ולחדול מהתאמת צורכי הארגון לארגז הכלים שאוחז בהם היועץ הארגוני ותחומי התמחותו. יש לאחוז בבסיס רחב של מודלים, גישות וכלים ומתוכם לשלוף אובייקטיבית את זה שמתאים לארגון מסוים במצב מסוים כדי להשיג את מירב התוצאות.


Photo of יובל דרור Yuval DrorOffline

למה חדשנות חשובה במיוחד לצמיחה בתקופת מגיפה?
יצירתיות תלויה בקרבה פיסית? לא לכל אורך הדרך
מה הבדל בין עבודה מרחוק לעבודה בצוותים וירטואליים?
איך לעודד חדשנות כשנפגשים מעט?



Viewed 49,489 times