קורס ניהול קהילות דיגיטליות בארגונים - ליועצים
- Time
- Wednesday, February 24 5PM → 7PMIST Export
- Recurrence
- Every week on WednesdayOpen Series
- Location
- בזום
- Attendees
הקורס יאפשר לכם כמסייעים למובילי תהליכי שינוי בארגונים, לייצר שיח עם הלקוחות שלכם על הערך של קהילות ולמנף הקמה של קהילות דיגיטליות בארגונים, או להקים בעצמכם קהילות דיגיטליות.
קורס ניהול קהילות דיגיטליות בארגונים - ליועצים
מנחים: גלית גנאור ורעי דישון
העולם שלנו השתנה, כולנו עברנו לעבודה היברידית ואנו נדרשים להתאים את שיטות העבודה שלנו ושל הארגונים איתם אנו עובדים לעבודה משמעותית ואפקטיבית יותר במדיה בדיגיטלית תוך הדגשת הקשרים בין העובדים. קהילות עובדים, קהילות לקוחות וקהילות שותפים הם אחד הערוצים שיכולים לתת מענה על שמירה על קשר עם העובדים והלקוחות בעולם של עבודה היברידית.
במהלך הקורס נעסוק בשאלות כגון מהי קהילה, מה ההבדל בין קהילה לארגון וניתן כלים חדשים להקמה של קהילות דיגיטליות בארגונים ולחיזוק מחוברות עובדים בעידן הדיגיטלי.
הקורס יאפשר לכם כמסייעים למובילים תהליכי שינוי בארגונים לייצר שיח עם הלקוחות שלכם בנושא של קהילות ולמנף הקמה של קהילות דיגיטליות בארגונים, או להקים בעצמכם קהילות דיגיטליות.
מטרת הקורס:
למצב את הקהילות הארגוניות כפתרון ארגוני ייחודי וחדשני, כמענה לסוגיית מחוברות העובדים והעצמת השייכות הארגונית בעידן של עבודה מרחוק או עבודה היברידית.
לתת למשתתפים כלים להובלת תהליכי שינוי ארגוניים, הקשורים לערכים של תקשורת פתוחה, שקיפות ומחוברת של העובדים ולקוחות ולהוביל תהליכי רישות של הארגון באמצעות קהילות.
תכני הקורס:
הקורס יבחן שאלות ייחודיות לניהול קהילות בארגונים, ויציע מתודולוגיות להנעת תהליכי שינוי בדגש על מחוברות עובדים, כאשר הקהילות הן האמצעי ליצירת מחוברות של עובדים בעידן הדיגיטלי.
- תפיסות, הגדרות ומודלים שונים של הובלה של קהילות. כגון, מהי קהילה? מתי נכון להקים קהילות בארגונים? מה הערך שהארגון יקבל מהקמת הקהילה? מה בין קבוצה, קהילה וארגון, מה בין ארגונים שרוצים להתרשת לקהילות שמתארגנות.
- תפקיד מנהל הקהילה ויצירת מחוברות בקהילה באמצעות תוכן ופעילויות פיזיות ודיגיטליות.
- אוסף של כלים ליועצים ארגוניים ומנהלי קהילות בעידן הדיגיטלי ( Coogle, Canva, Padletועוד..)
- היכרות עם כלים שונים לניהול של קהילות. (Teams, Igloo, Slack, WhatsApp, Facebook ועוד)
- מדידת הערך, שיטות למוניטיזציה ונתוני שימוש בקהילה
- פאנל מקצועי של מובילי קהילות ולקוחות
הקורס הוא קורס השתתפותי מבוסס על למידת עמיתים ולמידה באמצעות סביבת עבודה דיגיטלית ייעודית לקורס.
משך הקורס:
6 מפגשים של שעתיים.
5 מפגשים בימי רביעי החל מ- 24.2 בשעות: 17:00-19:00
מפגש סיום ביום שני 12.4.21 בשעות: 17:00-19:00
מועדי הקורס: 24.2.21, 3.3.21, 10.3.21, 17.321, 24.3.21, 12.4.21
המפגשים יתקיימו בזום.
הטבה מיוחדת: בסיום הקורס תוקם קבוצת פיתוח ידע למשתתפי הקורס וחברי פ.א.י נוספים (ללא עלות) אשר תתכנס אחת לחודש במשך 6 חודשים לפיתוח ידע מקצועי בנושא מחוברות עובדים בעידן הדיגיטלי, קהילות וידע מקצועי.
דמי השתתפות:
לחברי פ.א.י 600 ₪ לאורחים: 960 ₪
תכנית המפגשים:
מפגש | נושא | תרגולים ושיח |
מפגש ראשון – מהי קהילה | היכרות בין המשתתפים.סוגים שונים של מבנים חברתיים וקהילות דיגיטליות וקהילות פיזיותמה בין קבוצה, קהילה, התארגנות וארגוןמודלים של קהילות, על קהילות שמתארגנות וארגונים שמתרשתים , ושלבים בהקמת קהילות. | תרגיל : מה מטרת הקהילה של, איפה אני נמצאת היום ולאן אני רוצה לקחת את הקהילה שלי, מה יחשב בעיני כהצלחה/שיח פתוח ושיתוף בידע – משתתפים מספרים על הקהילה שלהם |
מפגש שני – תפקיד מנהל הקהילה
| תפקידי מוביל/ת קהילהאיך מייצרים תרבות מעודדת שיחות משמעותיות, השתתפות, שיתוףסוגים של תוכן שמייצרים מחוברות פעילויות שמייצרות מחוברות בממד הדיגיטלי והפיזי.כללים ונורמות של הקהילה | תרגול: כתיבה של כללים ונורמות של הקהילה.מי הם בעלי התפקידים בקהילה שלי, מה אני מצפה שבעלי התפקידים השונים יעשו בקהלה. שיח פתוח ושיתוף בידע – משתתפים מספרים על הקהילה שלהם |
מפגש שלישי – כלים למוביל הקהילה | הכרות עם מגוון כלים למוביל הקהילה כגון Padlet, mentimeter, coogle, canva ועוד אשר יכולים לסייע למובילים לייצר תוצרים טובים יותר ולייצר תהליכי השתתפות , כלים לניהול כנסים ועבודת צוות ושיח דיגיטלי | תרגול: שימוש באחד הכלים לצורך פעילות או ייצור של תוכן. |
מפגש רביעי – כלים לניהול קהילות | סקירה של מגוון כלים לניהול קהילות. מתי נכון להשתמש באיזה כלי ומה היתרונות והחסרונות של הכלים השונים כגון whatsapp, facebook, workplace, igloo, teams ועוד | תרגול: שימוש באחד הכלים לצורך פעילות. |
מפגש חמישי – ערך, הטמעה ומדידה | קידום והטמעה, ומדדי אינדיקציות והצלחה והתמודדות עם משברים. | סיכום ומשוב |
מפגש שישי – פאנל מקצועי עם לקוחת | פאנל מקצועי של מובילי קהילות - שיח עם מספר מובילי קהילות על דילמות והתלבטויות | כל משתתף בקורס יכול להביא לקוח מהארגון לפאנל מקצועי ועבודה בקבוצות כדי לדייק את השיח לארגונים. |
צוות המנחים:
גלית גנאור: יועצת אסטרטגית בכירה מייסדת Social Knowledge. גלית, מומחית מובילה בתחום קהילות, ניהול הידע, רשתות חברתיות, וחוכמת ההמונים בארגונים, בעלת ניסיון של למעלה מ 15 שנה כמובילת פעילות עסקית-טכנולוגית, בארגונים גדולים ובינלאומיים, מומחית בניהול והקמה של תהליכי תומכי ידע ארגוני ומינוף ידע עובדים לשיפור ביצועים עסקיים. לגלית ניסיון, בין השאר, בארגונים הבאים: אורבוטק, צ'ק פוינט, מלנוקס, מכללה אקדמית קרית אונו, בנקים וחברות ביטוח (לאומי, פועלים, בינלאומי, פניקס, מגדל), דיפלומט ועוד. חברת הנהלה בפ.א.י ומובילה את הקהילה הדיגיטלית של פ.א.י
רעי דישון: מייסד CommAgain – הנחיית חדשנות חברתית ופיתוח קהילות וארגונים ובעל תואר בעיצוב עם התמחות בחברה וסביבה, מייסד-שותף חברת "מרחוק". בעל ניסיון רב בהקמת ופיתוח קהילות (הפורום המקצועי למובילי קהילות וארגונים, "אמנים ישראלים – קהילה מקצועית לאמנים פלסטיים", פורום ארגוני בוגרים), עמית קהילת ROI מייסודה של קרן שוסטרמן ואחד הנציגים של Burning Man בישראל ויוצר-חבר לעמותות מידברן ומקום לאמנות בקרית המלאכה. שותף בחברת מרחוק – הפקה של כנסים וירטואליים.
- 543 views
- 0 previews
- 6 versions
- 0 comments
- 1 follower
Page Options
0 Comments