קיברנטיקה - ממכשול למנוע
1. שם ההרצאה/סדנא: מנוסחת באופן מסקרן - מעורר עניין ומשקף, כשאלה או משפט המשלב מושגים משני עולמות: הסיפור שלך עם עולם תוכן מקצועי.
2. משפטי מפתח: מהם ה 3-5 "Take-aways" שירוויחו המשתתפים מהמפגש אתך? נסח/י את הערך בשלושה עד חמישה משפטים (תוך חיבור לשאלות העבודה של הכנס).
1.
2.
3.
4.
5.
3. תקציר: אנא תאר/י בקצרה את תוכן המפגש אתך: הסיפור שלך, התמה מרכזית כשאלה לדיון.
4. כרטיס ביקור: איך תרצה/י שנציג אותך/ אתכם?
לנוחותך, להלן התקציר כפי שפורסם בתכנית הכנס 2019:
קיברנטיקה - ממכשול למנוע
מרצה: ד"ר מירי לוין רוזליס
משפטי מפתח:
תקציר:
התהליך הקיברנטי הוא תהליך מעגלי או ספירלי של השפעות הדדיות באמצעות מידע - איסופו ועיבודו המשותף.
בתהליך הערכה כמו בתהליך ייעוץ ישנם פערי ידע בן בעלי עניין שונים. צוות ההערכה או היועץ מחזיקים במיומנות מקצועית שלא קיימת אצל המוערך או הנועץ, ואילו המוערך או הנועץ מחזיק בידיו ידע שאין לצוות ההערכה או ליועץ. החל מידע מקצועי ספציפי וכלה בהיכרות עם היומיום הארגוני, תרבותו והנורמות שלו, כאשר כל אחד מהצדדים זקוק לידע של הצד האחר.
מערכת קיברנטית היא מערכת חילופין של משובים הדדיים שמתמודדת עם פערי הידע האלה, ויותר מזה הופכת אותם למנוע לבניית ידע חדש, עשיר ומורכב יותר, שבסופו של התהליך נשאר אצל המוערכים או הנועצים.
בסדנה נתנסה בתנאים ובטכניקות ליצירת תהליך קיברנטי יעיל.
ד"ר מירי לוין, רוזליס מעריכה תוכניות, חוקרת הערכה וכותבת על התחום קרוב לארבעים שנה, רוב הזמן מתוך גישת המערכות שמחבקת מורכבות. השקפת עולמה המקצועית מוצגת במאמריה ובספרה "שיחות על הערכה: התיאוריה והפרקטיקה של הערכת תוכניות" (Conversations about Evaluation: The Theory and Practice of Program Evaluation) שפורסם ב-2017.
מירי מלמדת הערכה במסגרות שונות והייתה ראש התוכנית ללימודים מתקדמים בהערכה באוניברסיטת בן גוריון, למורי מורים (בשיתוף עם ד"ר ענת בן-סימון) במכון מופ"ת, ואחראית ללמידה ארגונית במכון דוידסון שליד מכון ויצמן למדע.
ממקימי איל"ת - אגודה ישראלית להערכת תוכניות, וחברת הנהלת האגודה לאורך רוב שנות קיומה.
- 236 views
- 3 previews
- 5 versions
- 0 comments
- 1 follower
Labels:
- Updated By:
- גלית גנאור Galit Ganor
- March 10, 2020
- Posted By:
- גפן גנאור gefen ganor
- July 5, 2019
- Versions:
- v.5
Viewed 236 times
Page Options
0 Comments