למה לי חוסן עכשיו? - מפגש קהילה
למה לי חוסן עכשיו? - מפגש קהילה
מנחות מיכל ליזרוביץ ומרים שפירא
במציאות הישראלית שזורים אירועים מטלטלי שגרה. אירועי השנתיים האחרונות מלמדים אותנו לא מעט על אי ודאות. בתוך כך, הנחת המוצא כי ביכולתו של כל מאיתנו לקבל כלים להתמודדות בתחושת מסוגלות שתקרין גם על הסביבה, ובכך להשפיע על הקהילה כולה. פיתוח חוסן חברתי מתחיל מהפרט, ממשיך לקבוצה, לקהילה, לארגון ועד לממסד. מתוך ראייה רב מערכתית ומולטידספלינרית פתחנו במהו"ת ישראל מודל: "שלושת המעגלים". תפיסה ייחודית שבאמצעותה מיפינו פרמטרים: זהות, קהילה ומסוגלות, שככל שנבסס אותם בצורה מיטבית, החוסן של הפרט והקהילה יהיה גבוה יותר במצבי אי ודאות. בין השאלות שהמציאות הציפה והתפיסה התחדדה לאורה: איך ארגון/קהילה מתארגנים עם כוחות באי הודאות וצומחים מכאן?
התפיסה לפיתוח חוסן, לאורה פועלים במהו"ת ישראל, היא מערכתית-קהילתית. נבקש לדמות את "מגרש המשחקים" שמציע הכנס למרחב של מערכת מורכבת, מערכת של קהילה, ואיך בתוכה נבנה החוסן. המתודה בה נרצה לעשות שימוש נשענת על כלים מעולם השיח הדיאלוגי: קפה ידע בשילוב חקר מוקיר. המבנה כולל:
1. פתיח - רקע, תרגיל היכרות (הקשור בחוסן של מערכת)
2. קפה ידע - שאלות עבודה:
א. נוכחות/הנכחה - למה אני כאן? מה בוער בי?
ב. הזכרות- ספר/י על חוויה משמעותית מהשנה האחרונה או מכל שנה אחרת הקשורה בהתמודדות עם
משבר/אי ודאות ברמה הארגונית
ג. עתיד - מה הייתי רוצה לקדם, כקהילה מקצועית, בבניית חוסן במצבי אי ודאות?
3. סיכום
על המנחות:
מיכל ליזרוביץ - המנהלת המקצועית של מהו"ת ישראל. יועצת ארגונית, מפתח מנהיגות ומפתחת תוכניות למידה. עוסקת במגוון תהליכי יזמות וחדשנות. בעלת שני בפסיכולוגיה חברתית ובמנע"ס התמחות ביזמות עסקית-חברתית. במסגרת העמותה מנהלת את צוות המנחים (קליטה, פיתוח, שילוח לפעילויות), פיתוח ידע וניהול אינטגרטיבי למול הלקוחות (איתור הצורך, מענה מקצועי, סיכום ושימור).
מרים שפירא - פסיכולוגית קלינית, מנהלת מהו"ת ישראל להיערכות חירום ובניית חוסן; יו"ר "בסוד שיח" לקידום דיאלוג בין קבוצות קונפליקט; חברת אפק
- 240 views
- 0 previews
- 2 versions
- 0 comments
- 1 follower
- Updated By:
- גלית גנאור Galit Ganor
- March 26, 2022
- Posted By:
- גלית גנאור Galit Ganor
- March 26, 2022
- Versions:
- v.2
Page Options
0 Comments